Disneyland Paryż - byliście może i coś możecie podpowiedzieć
Zamieszczone przez sew1981
strazakp, znowu zaczyna się robić temat o niczym....w czym masz problem w tej z Gdańska? przecież pisałeś, że jest ok, to po grzyba wklejasz milion innych ofert znowu. Masz auto na miejscu, pod domem, możesz je dokładnie sprawdzić, oferta wydaje się być sensowna....i dalej nowe linki..... Kupisz w końcu auto, czy Twoje hobby polega na zarzucaniu nas coraz to nowymi ogłoszeniami do sprawdzania, a sam się nie ruszysz nawet sprzed komputera 4 liter ?!
Przeczytaj sobie watek od początku to bedziesz wiedzial co jest w temacie w tej z gdanska! I dlaczego nie moge jej teraz kupic!
[ Dodano: Nie 01 Cze, 14 21:52 ]
Zamieszczone przez Agamek12
sew1981, jak zobaczyłem powiadomienie to "przestraszyłem" się, że strazakp już coś kupił...
A tobie nie szkoda cennego czasu marnowac na takie wpisy?!
Disneyland Paryż - byliście może i coś możecie podpowiedzieć
Koledzy, przybliżcie proszę swoje doświadczenmia z tym parkiem - najchętniej dla rodziny 2+2 (dzieci 4 i 7 lat).
Kiedy jechać, na ile dni, jak dojechać do Paryża, gdzie nocować, jak dojeżdzać, jak oszczędzać, ile zabudżetować na taki wyjazd, itp.?
Może znacie też jakieś biuro, które w dobrej cenie zorganizuje całą wycieczkę od wyjazdu z PL do powrotu do kraju...
A może Disneyland wcale nie jest taki super i blizej i taniej byłoby pojechać np. do Niemiec lub może coś naprawdę fajnego tego typu jest gdzieś w Polsce (coś znacznie większego niż w Chorzowie)?
my jechalismy z rainbowtours kilka lat temu do Paryza i bardzo nam sie podobalo. Byly wtedy 2 parki rozrywki.
w disneylandzie bylo bardzo fajnie, caly dzien, duzo kolejek do roznych atrakcji i swoje czesto trzeba odstac.
za to park asterixa tez super, ale mozna tam dostac zawalu serca na roznych "zabawkach" zwlaszcza kolejkach czy jak to sie nazywa - rollercoster czy cos takiego.
nie byłem, bo koszt wyprawy jest znaczny (zwłaszcza bilety), a kasa ciągle potrzebna na inne "ważniejsze" cele.
Z tego co jednak się już dowiedziałem, to warto od razu kupic bilety do obu parków (wychodzi taniej). Ni ewiem, gdzie macie zamiar nocować, ale bywają całkiem spore zniżki na noclegi w hotelach należących do tego kompleksu rozrywkowego . Warto zatem popytać.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
aro_40, ja narazie też chcę się tylko popytać o wszystko, bo jak narazie moja jedyna wiedza o tym parku jest taka, że ktoś z moich znajomych (zdecydowanie bardziej majętny) był i wydał na ten wyjazd ~14kzł :shock: - no ale on się nie szczypie z kasą...
bliżej masz Legoland w Danii - 3 osoby w majowy weekend - 2 noclegi na miejscu, 2 noclegi na promie (tak chcieliśmy jechać - przez Szwecję) - wyszło wszystko około 4000. Sam pobyt w Legolandzie + hotel przy parku c.a. = 1500 zł, o ile pamiętam. Do tego dochodzą jakieś pierdoły, pamiątki, Safari itp. W Disneylandzie nie byłem, ale ponoć bardzo fajnie.
W paryzu nie bylem ale za to bylem w gröna lund a tak ze liseberg to w szwecji, w dani w legolandzie w niemczech w legolandzie, w heide park w niemczech oraz w europa park w niemczech. z tych wszystkich polecam europa park jak dla mnie najlepszy z tych wszystkich.napisz w jakim wieku sa dzieci,bedzie latwiej doradzic
[ Dodano: Pią 06 Wrz, 13 16:18 ]
sorry nie zauwazylem ze jest podany wiek dzieci. to polecam europa park w niemczech
A jak z kwestią dojazdu do Europa Park? Da się tam dolecieć samolotem?
Bo autem to tak średnio: mam niby rodzinę pod granicą żeby przespać jedną noc, ale potem 800km autem to raczej męcząca wyprawa...
A jak z kwestią dojazdu do Europa Park? Da się tam dolecieć samolotem?
Bo autem to tak średnio: mam niby rodzinę pod granicą żeby przespać jedną noc, ale potem 800km autem to raczej męcząca wyprawa...
Hej ja bylem w Disneylandzie w zeszlym roku. Bardzo mi sie podobalo. Z tego co pamietam bylo troche drogo. Wejscie to koszt kolo 50 euro od osoby i parking 15-20 euro, ale nie zaluje
My wyskoczylismy do Disneylandu z Paryza gdzie mielismy noclegi.
aro_40, ja narazie też chcę się tylko popytać o wszystko, bo jak narazie moja jedyna wiedza o tym parku jest taka, że ktoś z moich znajomych (zdecydowanie bardziej majętny) był i wydał na ten wyjazd ~14kzł :shock: - no ale on się nie szczypie z kasą...
mi skromna kalkulacja podawała ok 6-7kzł + wydati na miejscu dla 2 dorosłych, 2 dzieci i 2 dni na miejscy; w tym oczywiście dojazd własnym autkiem, noclegi itp
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
I wychodzi mi na to (jeśli oczywiście dobrze czytam i nie ma na tej stronie nic pisanego drobnym druczkiem), że chcąc jechać w "zimie" musiałbym za najtańsze 2 noclegi i 3-dniowe wejściówki zapłacić (hotel **) 472E (lub 616E - gdyby córa urodzona w VIII'07 była traktowana jako "płatna"). To samo ale w sezonie "lato" kosztowałoby 660E (lub 816E).
Na PLN: ~2.000-3.500 - ale bez kosztów dojazdu, wydatków na miejscu, itp. Czyli do tego jakieś 2.000zł na koszt dojazdu samochodem i z tysiak na miejscu i pewnie ze dwa noclegi w trasie i... jak nic: taki wyjazd to przynajmniej 6-7kzł "w plecy" w sezonie zimowym - czyli minimalnie mniej niż w Twojej kalkulacji...
Kurdę, szkoda że dość zaawansowanie prace projektowo-ofertowe na budowę pod Warszawą parku rozrywki z prawdziwego zdarzenia zostały najprawdopodobniej zarzucone przez inwestora...
Byliśmy dwa lata temu, było w tedy 20lecie Disneylandu w Paryżu, moja żona zamówiła bilety chyba za niecałe 800zł za trzy bilety na jeden dzień na dwa parki jakaś zniżka była chyba.
Ale nie jesteś w stanie przelecieć dwóch parków w jeden dzień tym bardziej jeśli jest to weekend lipcowo-sierpniowy, kolejki do atrakcji były tak 45’ do 1h na każdą.
Moim zdaniem najlepiej jechać Czerwiec albo Wrzesień i nie w weekend tylko w tygodniu na minimum dwa dni na dwa parki.
Hotel zarezerwowałem na peryferiach Paryża (20/30km do centrum i Disneylandu ), 3osobowy za 40€/dobę więc tragedii nie ma. Są hotele przy samym Disneylandzie, ale cen nie znam.
Jedzenie na terenie Disneylandu katastrofa, nie ma nic wspólnego z kuchnią francuską, same fastfoody (hamburger, frytki, chicken itp.), a tak tragicznych lodów jak tam nigdy w życiu jeszcze nie jadłem. :evil: (bardzo dobre hotdogi to są, ale pod wieża Eiffla :wink: )
Ogólnie z atmosfery, atrakcji i wyglądu Disneylandu jesteśmy bardzo zadowoleni, wybieramy się tam jeszcze raz bo w końcu do tego drugiego parku nie poszliśmy. A następny w kolejce Astrix Park czeka
Agamek12, ja byłem dwa lata temu (i jako dzieciak też) w legolandzie z 3 bratankami. Fajnie i ceny znośne, poszperaj tu - masz oferty noclegowe z biletami do parku - trzeba wybrac po lewej:
za jednym razem powinienes machnąc ten dystans od wczesnego ranka, dwa dni na miejscu w zupełności wystarczą. Jeszcze tylko pytanie czy Twoje szkraby lubią lego, bo to bardziej chłopięca domena chyba :P
Agamek, widzę, że nie ma mojego posta z początku wątku
...musiałem zasnąć podczas pisania i poszedł do piachu
Ja dla odmiany polecam Paryż + Disneyland na mały tjuning małżeństwa. U mnie na prawie rok starczyło
Tanio nie będzie, zapomnij. Bilety bierz bezpośrednio, są strony po Polsku, możesz iść z wydrukami, albo zdążą Ci przysłać. Bierz min. 2 dni, ale nie pod rząd (jak brałem to za wejściówki 2x1 dzień dałem mniej niż chcieli za 1x2dni - taka ciekawostka). Polecam Ci nasz sposób: najtańszy z sensownych hotel w obrębie ringu (popatrzysz na mapę to będziesz wiedział), jak najbliżej metra. Patrz na cenę parkingu i śniadań. Ja jechałem, żeby lepiej dotrzeć S2 więc byłem tak podekscytowany, że wyjeżdżając gdzieś kole 5 z Wwy byliśmy na miejscu przed wieczorem, rozpakowaliśmy się, ogarnęliśmy i zaliczyliśmy mały spacer. Następnego dnia Disneyland autem (jest opcja kolejką, dojeżdża bardzo blisko wejścia) do późnego wieczora.
Następne 4 dni (to był przedłużany majowy) zwiedzanie Paryżewa - z buta + metro + Batobus (taxi wodne - dopływasz pod wszystkie ważne atrakcje). DA SIĘ po Paryżu jeździć autem, ale pod kątem zwiedzania NIE MA SENSU. Parkowanie to mordęga i na same parkingi wydasz więcej niż na komunikację. A największa odległość pomiędzy stacjami jaką kojarzę to 3 przecznice (!).
Przedostatni dzień znów Disneyland, do późnej nocy (była parada i pokaz). Ostatniego wymeldowanie, jakieś oceanarium i jeszcze coś (już autem) i koło 14 wyjazd z powrotem.
Ja lubię jeździć noce, a moje dziewczyny śpią w aucie bezstresowo więc nie miałem parcia na powrót w środku nocy - więc w regionie szampana (poznasz po tablicach przy autostradzie) "skok w bok" i na zadupie. Wywiało nas w takie regiony, że asfalt niby jeszcze był, ale żeby z rowerem z naprzeciwka się minąć to trzeba było stawać - moja się śmiała, że gdyby nie zapas batoników to bałaby się śmierci głodowej
W końcu trafiliśmy na jakieś znaczki ze "szlakiem szampana", a po nich do jakiejś lokalnej "pędzarni". Bardzo sympatyczna Pani mówiąca wyłącznie po Francusku poczęstowała nas różnymi, Córa skorzystała, bo my po małym łyczku, a ona kieliszek do końca zakupiliśmy "zestaw turystyczny" trzy ładnie zapakowane oryginalne z tej wytwórni za 50EUR komplet (bardzo dobre) i na migi wytłumaczyła nam jak dotrzeć do bardzo lokalnej wiejskiej knajpy. No i tu się spełniło moje marzenie - olać Paryż, ja chciałem zjeść taki obiad na francuskiej wsi pomiędzy winnicami
No, a potem już powrót, nad ranem byliśmy - chyba akurat świeże bułki pod osiedlowy dojeżdżały.
Bardzo miło wspominam i polecam. Tylko - niestety - limit na kartach pooooszedł się paść :?
Byłem w zeszłym roku początek września .Spaliśmy tu ( 2 dorosłe osoby + 2 dzieci ) : http://residhomevaldeurope.parishotels.it/ , rezerwowałem poprzez http://www.booking.com/hotel/fr/resi...king_confemail .Tanio może nie jest ,ale miejsce na wypady czy do disneya ,czy Paryża super ! 150 m od hotelu jest stacja kolejowa ,którą dojedziesz do disneya w 5 minut.(jedna stacja) , a do centrum Paryża jakieś 45 min .
Miałem tzw "apartament" z aneksem kuchennym (można sobie samemu coś ugotować ).W odległości ok 400 m znajduje się duże centrum handlowe z dwupoziomowym Auchanem, także można zrobić potrzebne zakupy. Hotel dysponuje podziemnym parkingiem.
Także polecam.
Jak bys wybieral sie do Legolandu to daj znac na PW, mieszkam 50km od i jak cos moge pomoc i doradzic, dzieciaki masz mniej wiecej w wieku moich wiec napewno byly by zadowolone
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
Komentarz